Από το αντιμιλιταριστικό φεστιβάλ…

Το φεστιβάλ ξεκίνησε κατά τις 18:00 χαλαρά, με πανκ, χιπχοπ, ροκ και σκα μουσική, κυρίως της ελληνικής (DIY) σκηνής. Έγιναν στένσιλ και γκράφιτι, και κρεμάστηκαν δύο πανώ που έγραφαν “ΟΥΤΕ ΣΤΑ 18, ΟΥΤΕ ΣΤΑ 100! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ” και “ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ.”

Υπήρχαν τα περιοδικά της σκαπούλας, καθώς και ένα έντυπο με δηλώσεις αρνητών στράτευσης από Ελλάδα και Τουρκία που τυπώθηκε για την εκδήλωση (θα αναρτηθεί αργότερα). Οι αντιρρησίες συνείδησης από τα βόρεια έφεραν και δικά τους έντυπα, μεταξύ τους κι ένας χάρτης της ευρώπης και πως αντιμετωπίζει κάθε χώρα την αντίρρηση συνείδησης / άρνηση στράτευσης.

Κατά τις 20:00 ξεκίνησε η συζήτηση. Έγινε μια μικρή εισήγηση από σύντροφο της σκαπούλας, και ακολούθησαν διάφορες τοποθετήσεις. Μίλησαν και οι αντιρρησίες από τα βόρεια, η παρέμβαση των οποίων μπορεί να βρεθεί εδώ. Το λόγο πήρε και ένας βετεράνος του ’74 που μίλησε ενάντια στο μίσος και τον εθνικισμό.

από τη συζήτηση

Γύρω στις 21:00 ξεκίνησε η συναυλία με τους ΚΑΦΡΙΚΕΣ, που έπαιξαν blues/fusion σε δικές τους συνθέσεις, με στίχους από Γώγου μέχρι Προυντόν! Όταν τέλειωσαν, έγινε ένα πολύ αυθόρμητο πανκ λάιβ με δύο τραγούδια.

Στο χώρο του φεστιβάλ είχε συνέχεια πολύ κόσμο, και πέρασαν κάποιες εκατοντάδες κατά τη διάρκεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *