Η οργή να γίνει πείσμα, και το πείσμα συνείδηση…

Βράδυ 6 Δεκέμβρη, 2008, Εξάρχεια. Ο μπάτσος Κορκονέας δολοφονεί τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Τις επόμενες μέρες η Ελλάδα έζησε τη σφοδρότερη εξέγερση εδώ και δεκαετίες – εξέγερση η οποία δεν περιορίστηκε μόνο σαν απάντηση στη δολοφονία του Αλέξη, αλλά έγινε απάντηση στην καθημερινή καταπίεση και μιζέρια. Καταλαμβάνονται πανεπιστήμια και άλλα κτίρια, γίνονται πορείες, συγκρούσεις, απαλλοτριώσεις και μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας εξεγείρονται και επιτίθενται. Continue reading Η οργή να γίνει πείσμα, και το πείσμα συνείδηση…

Από την εκδήλωση στις 4/11

Παρά τη βροχή, πραγματοποιήθηκε και η συνέλευση και το πάρτυ – το οποίο απλώς έγινε στον Μανώλη για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα μηχανήματα σε περίπτωση που ξανα-έπιαναν τα νερά. Στη συνέλευση συζητήθηκαν μελλοντικές δράσεις καθώς και η πιθανότητα πορείας για το Δεκέμβρη. Το πάρτυ ξεκίνησε λίγο μετά τις 8, με χιπχοπ, σκα, πανκ και χαρντκορ, και στο τέλος λίγο πιο χαλαρές καταστάσεις, ακούστηκαν και αρκετά κομμάτια των intibah, εν όψει και της συναυλίας τους που έγινε το σάββατο στη Λεμεσό. Μοιράστηκαν οι σκαπούλες (της οποίας τα πρώτα 2 τεύχη έχουν σχεδόν εξαντληθεί σε έντυπη μορφή!), μαζεύτηκαν εισφορές, και στήθηκε και αυτοοργανωμένο distro τραπεζάκι με cds από Κύπρο και Ελλάδα.

Η επόμενη συνέλευση (στην οποία θα συζητηθεί και περαιτέρω το θέμα της πορείας) ορίστηκε για την παρασκευή 11/11, στις 19:00 στην Πλ. Φανερωμένης (Μανώλη).